Doe mee aan een van onze actieve raadplegingen

Nu live: Denk mee over verkeer en vervoer in de vervoerregio Amsterdam

Als jij het zou mogen zeggen: waar moeten we dan aandacht aan besteden bij het maken van keuzes over verkeer en vervoer? Moet de Vervoerregio vooral investeren in verkeersveiligheid of ervoor zorgen dat inwoners belangrijke plekken beter kunnen bereiken? Moet de Vervoerregio vooral investeren in duurzaamheid, het openbaar vervoer beter toegankelijk maken voor mensen met een beperking of juist voorkomen dat mensen overlast ervaren van verkeer in hun omgeving?

Voor alle inwoners van de regio. Ook als je niet in de regio woont kun je meedoen. Ga naar de raadpleging over verkeer en vervoer.

Nu live: Denk mee over parkeren en de ruimte op straat in Gouda

De gemeente Gouda maakt plannen voor parkeren op straat. Hoeveel ruimte moet er zijn voor het parkeren van auto’s vergeleken met de andere dingen die ruimte gebruiken op straat? Denk bijvoorbeeld aan ruimte om te wandelen of ruimte voor groen. De gemeente werkt toe naar het straatbeeld in 2040, met als doel dat Gouwenaars in de toekomst prettig en veilig kunnen wonen, werken en leven in Gouda.

Voor iedereen die in Gouda woont of werkt, of Gouda bezoekt. De raadpleging staat op van 24 april tot 15 mei.

Ga naar de raadpleging over parkeren in Gouda.

Doe mee aan ons webinar over de PWE methode

Ben jij bezig met participatie en wil je meer weten over de Participatieve Waarde Evaluatie (PWE)? Op donderdag 27 mei en vrijdag 7 juni organiseren wij tweemaal een webinar.

In opdracht van het Kennisknooppunt Participatie schreven Niek Mouter en Mark Beumer een e-book over de PWE participatiemethode. Hierin behandelen we onder andere de volgende vragen:

  • Wat is een PWE?
  • Voor welke doelen kan je een PWE gebruiken? En wat levert het je op?
  • Welke stappen doorloop je? Wat zijn de kosten en het tijdspad?
  • Wanneer gebruik je een PWE in de beleidsvorming? En wanneer niet?
  • Hoe past een PWE in een breder participatietraject met verschillende participatiemethoden?

Tijdens ons webinar zullen de auteurs van het boek de kerninzichten van het e-book behandelen en is er ruimte voor vragen. Interesse? Inschrijven kan via dit inschrijfformulier. Dan praten wij je in een uur helemaal bij en kun jij al je vragen stellen.

Het e-book is hier te lezen.

Wil je vaker meedoen met onze raadplegingen?

We doen regelmatig raadplegingen waarbij mensen hun ideeën en visies kunnen delen aan overheden. Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe raadpleging beschikbaar is? Schrijf je dan nu in!

Of bekijk een van onze eerdere raadplegingen

Blijf up-to-date